Koiramme

Nice and Dandy Camelia ~ Tove, synt. 20.12.2005 C.I.B, FIN MVA, EE MVA, LV MVA, EE VMVA, MVV-14, LVV-14, HeVW-16, VV-16

Maaliskuussa 2006 haimme Ruotsista Skånesta narttupennun, Toven.

Nuorena Toven mieliharrastuksiin kuului kukkasipuleiden maasta nyhtäminen. Alppiruusua on pitänyt maistaa samoin tulppaania. Camelia” on kukka – olisiko se ollut enne, sillä oikea kukkaistyttö tämä Tove-Tuuveli-Tohveli onkin.

Tove rakastaa näyttelyissä käymistä, siellä se heiluttaa häntää ja vilkaisee aina välillä silmiin: ”Enkö minä olekin ihana!” Se saavutti kansainvälisen muotovalion arvon 8-vuotiaana Latviassa maaliskuussa 2014. Veteraanina se saa säteillä näyttelykehissä ja niiden ulkopuolella!

Tove sai muutaman yrittämisen jälkeen Dizzyn kanssa pentueen 6.11.2010, yksi tyttö ja kolme poikaa. Pennuista Tove huolehti hienosti Dizzy-isän kanssa. Koska saimme kokea tällaisen ihmeen, jäi meille tietysti heidän tyttärensä Lyyli (Muumeliinin Kahdeksas Ihme).

Päätimme astuttaa Toven Dizzyllä toistamiseen ja 13.8.2012 ne saivat kolme tyttöä ja pojan. Näistä pennuista meille jäi Nuppu (Muumeliinin Ruusunnuppu).

Kukkaistytöstä on tullut jo mummo. Askel on hidastunut, kuulo heikentynyt ja dementiakin vaivaa. Vielä ruoka-ajat muistuu mieleen ja tutut ihmiset tunnistaa. Upean iän jo saavuttanut Tove on antanut meille unohtumattomia hetkiä, ihania pentuja ja niidenkin jälkeläisiä. Toivomme Tovelle vielä monia terveitä ja onnellisia päiviä dandieperheessämme!

Toven terveystietoja:
Silmät: 3.8.2016 Gonioscopiassa terveet silmät.
17.10.2008 ei perinnöllisiä silmäsairauksia, gonioscopia: terve, kammiokulmat avoimet, 5-10% fibrae latae -muutoksia.
22.7.2011 gonioscopia: mol. silmissä avoimet kammiokulmat, 5-10 % fibrae latae muutoksia.

Polvet: ei tutkittu

Kennelliitto

Muumeliinin Kahdeksas Ihme ~ Lyyli, synt. 6.11.2010 C.I.B, FI MVA, EE MVA, LT MVA, TLNW-12

Lyyli jäi meille Toven ja Dizzyn pentueesta 2010. Se on herkkä ja rauhallinen tyttö, joka antaa muiden hoitaa itseään hievahtamatta.

Lyyli asettuu tyynenä ja rauhassa uusiin oloihin matkoilla ja kotona se usein menee tyytyväisenä omalle paikalleen nukkumaan. Välillä käydään tervehtimässä emäntää ja jakamassa muutama suukko.

Näyttelyissä Lyyli rakastaa ihmisiä ja näyttelytuomarit saavat korvanpesut ja hännänheilutuksen. Tulostakin on syntynyt, korvanpesuista huolimatta! Lyyli on kansainvälinen valio, kuten vanhempansa.

Toukokuussa 2015 Lyyli sai pentuja, sinappitytön ja pippuripojan. Teemu-poika (Muumeliinin Oma Teemu) jäi meille jatkamaan Muumeliinien perintöä. Naistenpäivänä 2016 Lyyli sai neljä sinappityttöä (Muumeliinin Lempilapsi, Sydänkäpynen, Kullanmuru ja Mielitietty). Kolmannen kerran Lyyli sai jälkikasvua toukokuussa 2017, kun syntyi Muumeliinin Valon Pisara.

Lyylin terveystietoja:
Silmät: 3.8.2016 Silmätarkastus ja gonioscopia-tulos terve.
11.6.2012 ei perinnöllisiä silmäsairauksia, gonioscopia: virtauskulmat avoimet, ei ligamentteja.

Polvet: ei tutkittu

Kennelliitto

Muumeliinin Oma Teemu ~ Teemu, synt. 5.5.2015 FIN MVA, EE JMVA, EE MVA

Teemu on Muumeliinin kahdeksas oma dandie ja sopivasti sen nimikin viittaa erääseen numerolla 8 pelaavaan nimikaimaan. Teemu on samalla myös toinen pippuridandie Muumeliinin sinappilaumassa.

Teemu on surusilmäinen pikku-Ransu, Lyyli-äidin ja Tove-mummon lellikki. Teemu asuu Miljan luona, mutta käy päivähoidossa mummolassa.

Teemun terveystietoja:
Silmät:24.11.2017 Silmätarkastus ja gonioscopia. Löydetty 1 puuttuva yläkyyneltiehyt, muuten terveet silmät myös gonioscopian suhteen.

Kennelliitto

Helen Hunter ze Zihelske Zahrady ~ Hilla, synt. 23.5.2017 C.I.B, FI MVA, LT MVA, EE JMVA, EE MVA, TLNJW-18, TLNW-18, BALTJV-18

Muumeliinien lauma sai uuden nappisilmän, kun heinäkuussa 2017 haimme Tsekistä pippurin narttupennun, joka sai nimekseen Hilla.

Hilla on hyväntuulinen ja reipas pippurityttö, joka rakastaa erityisesti isännän sylissä makoilua.

Kennelliitto

Gordon Grey ze Zihelske Zahrady ~ Jiri, synt. 20.4.2016 CIB, FI, EE, LT MVA

Jiri on syntynyt 2016 Tsekeissä Miroslava ja Ludvig Rusovan kennelissä. Sieltä se matkasi pentuna kanssamme Suomeen ja Terhi Vuorinen sai Jirin poikalaumansa ”pikkuiseksi”. Ihana poika valloitti Terhin sylin ja sydämen. Nyt Jiri on lauman pienennettyä ainoa poika ja ainoa dandie Mäntässä!

Jirillä on yksi jälkeläinen, keväällä 2017 syntynyt Muumeliinin Valon Pisara (Muru). Jiri on oikea herrasmies ja komea myös!

Silmätutkimus ja gonioscopia tehty .

Jiri on saatavilla jalostukseen sopiville tyttökoirille.

Jirin terveystietoja:
Silmät:3.2.2017 Epävirallinen gonioscopia. Tulos terve.

Kennelliitto

ATJV-19 Rich of Honour Amadeus ~ Armas, synt. 27.4.2018

Armas on syntynyt Itävallan Wienissä 2019. Sieltä se matkasi 10-viikkoisena Suomeen ja pääsi Elsan kaveriksi Tuusulaan. Maria Nordbergin hellässä hoidossa on Armaksesta kasvanut komea poika. Armas kävi 2019 Itävallassa voittamassa kotimaansa juniorivoittajatittelin. Myös muita näyttelyitä on Armakselle aukeamassa.

Armas on silmätarkastettu ja gonioscopioitu sekä polvitutkittu joulukuussa 2019.

Jatkossa Armas on saatavilla jalostukseen sopiville tyttökoirille.

Kennelliitto

Dainty Dandies Ring a Ring of Roses ~ Hilppa, synt. 8.6.2019

Amsterdamista Lahteen kävi Hilpan tie 2019. Sinin perheessä on uusi rakas dandiejäsen!

Kenneliitto