Koiramme

Muumeliinin Kahdeksas Ihme ~ Lyyli, synt. 6.11.2010 C.I.B, FI MVA, EE MVA, LT MVA, TLNW-12

Lyyli jäi meille Toven ja Dizzyn pentueesta 2010. Se on herkkä ja rauhallinen tyttö, joka antaa muiden hoitaa itseään hievahtamatta.

Lyyli asettuu tyynenä ja rauhassa uusiin oloihin matkoilla ja kotona se usein menee tyytyväisenä omalle paikalleen nukkumaan. Välillä käydään tervehtimässä emäntää ja jakamassa muutama suukko.

Näyttelyissä Lyyli rakastaa ihmisiä ja näyttelytuomarit saavat korvanpesut ja hännänheilutuksen. Tulostakin on syntynyt, korvanpesuista huolimatta! Lyyli on kansainvälinen valio, kuten vanhempansa.

Toukokuussa 2015 Lyyli sai pentuja, sinappitytön ja pippuripojan. Teemu-poika (Muumeliinin Oma Teemu) jäi meille jatkamaan Muumeliinien perintöä. Naistenpäivänä 2016 Lyyli sai neljä sinappityttöä (Muumeliinin Lempilapsi, Sydänkäpynen, Kullanmuru ja Mielitietty). Kolmannen kerran Lyyli sai jälkikasvua toukokuussa 2017, kun syntyi Muumeliinin Valon Pisara.

Lyylin terveystietoja:
Silmät: 3.8.2016 Silmätarkastus ja gonioscopia-tulos terve.
11.6.2012 ei perinnöllisiä silmäsairauksia, gonioscopia: virtauskulmat avoimet, ei ligamentteja.

Polvet: ei tutkittu

Kennelliitto

Muumeliinin Oma Teemu ~ Teemu, synt. 5.5.2015 FIN MVA, EE JMVA, EE MVA

Teemu on Muumeliinin kahdeksas oma dandie ja sopivasti sen nimikin viittaa erääseen numerolla 8 pelaavaan nimikaimaan. Teemu on samalla myös toinen pippuridandie Muumeliinin sinappilaumassa.

Teemu on surusilmäinen pikku-Ransu, Lyyli-äidin ja Tove-mummon lellikki. Teemu asuu Miljan luona, mutta käy päivähoidossa mummolassa.

Teemun terveystietoja:
Silmät:24.11.2017 Silmätarkastus ja gonioscopia. Löydetty 1 puuttuva yläkyyneltiehyt, muuten terveet silmät myös gonioscopian suhteen.

Kennelliitto

Helen Hunter ze Zihelske Zahrady ~ Hilla, synt. 23.5.2017 C.I.B, FI MVA, LT MVA, EE JMVA, EE MVA, TLNJW-18, TLNW-18, BALTJV-18

Muumeliinien lauma sai uuden nappisilmän, kun heinäkuussa 2017 haimme Tsekistä pippurin narttupennun, joka sai nimekseen Hilla.

Hilla on hyväntuulinen ja reipas pippurityttö, joka rakastaa erityisesti isännän sylissä makoilua.

Kennelliitto

Gordon Grey ze Zihelske Zahrady ~ Jiri, synt. 20.4.2016 CIB, FI, EE, LT MVA

Jiri on syntynyt 2016 Tsekeissä Miroslava ja Ludvig Rusovan kennelissä. Sieltä se matkasi pentuna kanssamme Suomeen ja Terhi Vuorinen sai Jirin poikalaumansa ”pikkuiseksi”. Ihana poika valloitti Terhin sylin ja sydämen. Nyt Jiri on lauman pienennettyä ainoa poika ja ainoa dandie Mäntässä!

Jirillä on yksi jälkeläinen, keväällä 2017 syntynyt Muumeliinin Valon Pisara (Muru). Jiri on oikea herrasmies ja komea myös!

Silmätutkimus ja gonioscopia tehty .

Jiri on saatavilla jalostukseen sopiville tyttökoirille.

Jirin terveystietoja:
Silmät:3.2.2017 Epävirallinen gonioscopia. Tulos terve.

Kennelliitto

ATJV-19 Rich of Honour Amadeus ~ Armas, synt. 27.4.2018

Armas on syntynyt Itävallan Wienissä 2018. Sieltä se matkasi 10-viikkoisena Suomeen ja pääsi Elsan kaveriksi Tuusulaan. Maria Nordbergin hellässä hoidossa on Armaksesta kasvanut komea poika. Armas kävi 2019 Itävallassa voittamassa kotimaansa juniorivoittajatittelin. Myös muita näyttelyitä on Armakselle aukeamassa.

Armas on silmätarkastettu ja gonioscopioitu sekä polvitutkittu joulukuussa 2019.

Jatkossa Armas on saatavilla jalostukseen sopiville tyttökoirille.

Kennelliitto

Muumeliinin Sinä Olet Minun ~ Pulmu, synt. 8.3.2020 FI MVA EE MVA TLNW-21

Pulmu syntyi äitinsä Elsan 4-vuotispäivänä, naistenpäivää juhlistamaan. Topakka ja reipas tyttö, joka heti synnyttyään suuntasi maitoa imemään ja oli kolmikon ahnein ja paksuin. Kun emältä ei enää maitoa herunut, piti kokeilla josko isomummolta tulisi maitoa. Kyllä Tove 14,5v ihmetteli kuka tuo pikku imijä on! 
 
Rohkea ja kovaääninen tyttö tuo varmasti eloa dandieperheensä elämään ja ehkä vielä jatkoa Muumeliinin sukuun tulevaisuudessa.