Pentueet

Pentueita meillä on ollut todella harvakseen – onnistuminen ei ole aina päivänselvää kun kyseessä ovat dandiet. Jokainen pentu ja pentue onkin aina pieni ihme!

Ennen dandiepentuita meillä oli yksi mäyräkoirapentue, jossa oli kolme poikaa: Rickhard, Robert ja Ringo. Lisäksi täytyy mainita Popsin pennut vuodelta 2002, Rosa (Pocket Lightning`s Nibble of Luck) ja Justus (Pocket Lightning`s Nose in Snow), jotka olivat meillä hoidossa ennen lähtöä uusiin koteihinsa. 

Muumeliinin pentueiden tarkemmat tiedot näkyvät Kennelliiton Jalostustietojärjestelmässä.

Lumipennut ~ 2021

1. maaliskuuta 2021 syntyivät Hillan lumipennut (Lumikuu, Lumikki, Lumitähti ja tähdenlennoksi jäänyt Lumienkeli). Armas Rich of Honour Amadeus x Helen Hunter ze Zihelske Zahrady. Pentueessa kaksi pippuria (poika ja tyttö) ja yksi sinappityttö. Hilla oli hyvä ja suojeleva äiti, joka valvoi pentujaan ja vahti ettei Teemu päässyt niitä liikaa nuolemaan.

Tähkäpennut ~ 2020

Muumeliinin Mielitietyn, Elsan, pennut syntyivät 8.3.2020. Naistenpäivänä, kuten pentue 4 vuotta sitten! Kaksi sinappityttöä ja yksi sinappipoika. Isänä Dariant Hero. Tähkäpentujen nimet ovat Muumeliinin Komia on aina Komia, Kokonaan Sun ja Sinä Olet Minun.

Lyylin pentu ~ 2017

Teemun syntymäpäivänä 5.5.2017 syntyi odotettu pentue: Gordon Grey ze Zihelske Zahrady (Jiri) × Muumeliinin Kahdeksas Ihme (Lyyli). Neljä pippuria syntyi, mutta valitettavasti vain yksi sai jatkaa elämää ja Muumeliinin tarinaa.

Muumeliinin Valon Pisara (Muru) kasvoi ja nautti pentuelämästä Lyyli-äidin, Tove-mummon ja Nuppu-tädin valvovien silmien alla. Teemu 2v oli oiva isoveli leikkikaverina ja lastenhoitajana.

Lyylin pennut ~ 2016

Naistenpäivänä 8.3.2016 Lyyli synnytti neljä pientä sinappityttöä. Pentujen isä oli jälleen FABIÁN JONATHAN ZE ZVIČÍNSKÉ STRÁNĔ.

Pennuista tuli Muumeliinin Lempilapsi, Sydänkäpynen, Kullanmuru ja Mielitietty.

Lyylin pennut ~ 2015

Muumeliinin Kahdeksas Ihme, Lyyli, synnytti 5.5.2015 kaksi pientä Muumeliinia – sinappitytön ja pippuripojan. Pentujen isä on FABIÁN JONATHAN ZE ZVIČÍNSKÉ STRÁNĔ. Lyyli osoittautui todella helläksi, huolehtivaksi ja kärsivälliseksi äidiksi.

Pennuista tuli Muumeliinin Onnen Tyttö ja Oma Teemu.

Muumeliinin Kukkaispennut ~ 2012

Tove ja Dizzy saivat uutta jälkikasvua, kun 13.8.2012 syntyi neljä pientä Muumeliinia. Pennut syntyivät normaalisti ja nopeasti. Viimeinen poika, viides pentu, oli 100 g pienempi kuin muut ja sen elämä päättyi syntymäaamuna. Muut pennut painoivat 260-280 grammaa ja olivat elämää täynnä!

Kaikki pennut olivat sinappeja ja tällä kertaa syntyi siis kolme tyttöä ja poika. Tove-Camelia sai kukkaispennut: Muumeliinin Kulleron, Orvokin, Lemmikin ja Ruusunnupun.

Muumeliinin Eput ~ 2010

Pitkän odotuksen jälkeen saimme jälleen pentuja 2010! Dizzy (Rontybrig Dizzy Razzcal) ja Tove (Nice and Dandy Camelia) astutettiin normaalisti ja pennut syntyivät 6.11.2010. Kaikki neljä pentua olivat sinappeja.

Ensimmäinen pentu oli virheasennossa ja kaksi seuraavaa kiilasivat päälle niin, ettei Tove saanut ketään ponnistettua maailmaan. Kolme poikaa ja tyttö näkivät päivänvalon keisarinleikkauksella. Kiitos ammattitaitoiselle henkilökunnalle päivystävällä eläinlääkäriasemalla!

Näin syntyivät Muumeliinin Tähdenlennon tiellä, Kultaista sadetta, Keskiyön Cowboy ja Kahdeksas Ihme. Kaikki pennut olivat pirteitä ja elinvoimaisia. Tove osoittautui erittäin hyväksi emäksi ja jatkossa Dizzy-isä osallistui pentujen hoitoon uskomattomalla hellyydellä.

Muumeliinin Ihanat Naiset ~ 2004

Muumeliineja syntyi toisen kerran 12.3.2004 kun Muumeliinin Mirhami eli Mirkku sai kolme narttupentua: Soma-Sirkku, Pikku-Pulmu ja Lempi-Lyyli. Kaikki pippureita. Isänä oli Willows Flower Power eli Tuure. Soma-Sirkku (Hippu) jäi asumaan Muumeliineille.

_Kr8D5Ru

Muumeliinin Joulupennut ~ 2000

Popsi (Marfidal Unusual User) sai pennut jouluaattona 24.12.2000 ja niistä tuli ensimmäinen Muumeliinin pentue. Neljä tyttöpentua Pipari, Tuikku, Tiuku ja Mirhami sekä pojat Nuutti ja Tonttu. Mirhami oli pippuri, muut olivat sinappeja.