In memoriam

FIN MVA Marfidal Hairy Hotdog ~ Vilma * 2.7.1993 – 2.1.2004

Vilma tuli kotiimme elokuussa 1993 ja valloitti meidät. Se oli koiramaailman Marilyn. Suloinen, vähän höpsö ja suunnattoman rakastettava.

Vuosien myötä Vilma otti yhä tiiviimmin paikkansa perheessämme. Kauneus palkittiin ja viisauttakin tuli ajan myötä. Persoona kasvoi ja Vilmasta tuli lopulta Grand Old Lady.

Vilman hännän napsutus aamuisin sohvalla, sen ihanat suukot, ambrantuoksuinen tukka ja tervetulotoivotus, jonka saimme palatessamme kotiin… Ne eivät unohdu koskaan.

Vilma sytytti dandeihin rakkauden, joka jatkuu. Muistamme Vilmaa kiitollisuudella.

Auretta ~ Etta * 8.4.1997 – 16.10.2006

Ystävällämme Tiitillä oli mäyräkoira Kuura, joka sai pentuja vuonna 1997. Kuinka ollakkaan, yksi pennuista, Etta (Auretta),  tuli meille.

Etta oli kovin ihmisystävällinen. Nuorempana se leikki juoksuleikkejä, mutta vanhempana mieliharrastus oli syöminen, mikä ei sen hoikassa olemuksessa kylläkään näkynyt!

Etta edusti kunniakkaasti mäyräkoirien mainetta ja kauneutta yhä lisääntyvässä dandieperheessä. Aina ei kaikilla ollut helppoa.

Eniten Ettaa jäivät kaipaamaan Mara ja Paula sekä suuri joukko ihmisystäviä ja ihailijoita.
Etta kulki kanssamme tärkeän matkan.

FIN MVA, LV MVA Lachlan Why Didn`t They Ask Evans ~ Mara * 1.1.2000 – 30.7.2007

Vuonna 2000 kuulin dandiepennusta Ruotsissa ja niin tänne Suomeen matkasi Mara, pienenpieni sinappiuros.

Mara oli intohimoinen pallopoika. Tosin ikä teki siitä laiskemman. Palloa vietiin vain harvoille ja valituille.

Mara rakasti eniten emäntäänsä Miljaa.

Maralla todettiin syksyllä 2006 glaukooma ja sen vasen silmä jouduttiin poistamaan huolellisesta ja nopeasta hoidosta huolimatta.

Mara pärjäsi hyvin yhdellä silmällä ja olimme onnellisia jokaisesta päivästä, jonka se oli kanssamme. Sairaus tuli myös toiseen silmään kesällä 2007. Vietimme ihanan viimeisen kesän ja kävimme Maran kanssa sen synnyinmaassakin. Ikävä on suuri.

Maran sairauden myötä otin yhteyttä suomalaiseen tutkimusryhmään, joka etsii koirien sairausgeenejä. Tutkimus lähti käyntiin vuonna 2007. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa löytyy geeni, jonka avulla pääsemme eroon tästä ikävästä sairaudesta.

Ihanaa ja urhoollista Maraa kaivaten ja kultaisia muistoja vaalien,
Milja, Ulla ja Kari

C.I.B, FIN MVA Muumeliinin Mirhami ~ Mirkku * 24.12.2000 – 22.7.2014

Ritva Merran kanssa omistimme Popsin (Marfidal Unusual User) ja Maran (Lachlan Why Didn`t They Ask Evans) tyttären Mirkun, joka oli nuorena ilmiömäinen hiirten metsästäjä.

Mirkulla oli yksi pentue ja se osoittautui oivalliseksi äidiksi.

Talvella 2008 Mirkku sairastui glaukoomaan. Sen vasen silmä sokeutui ja jouduttiin poistamaan. Syksyllä 2009 paine kohosi toisessakin silmässä, joka myös menetti näkönsä.

Mirkku sopeutui isäntänsä kanssa hyvin sokeuteen ja siitä pidettiin hyvää huolta. Se eli hyvän loppuelämän vanhan isännän ainoana koirana. Lopulta helle vei vanhan koiran voimat ja kesällä 2014 Mirkku päästettiin ikiuneen.

C.I.B, FIN MVA, EE MVA, LT MVA, PMVV-13, VV-13 Rontybrig Dizzy Razzcal ~ Dizzy * 30.5.2005 – 17.6.2015

Alunperin englantilainen herrasmies Dizzy tuli meille Ruotsin kautta jo aikuisena.

Dizzy oli viehättävä seuralainen: se rakasti sylissä olemista ja leluja – jopa lenkille lähtiessään se meinasi ottaa possun mukaan. Dizzy oli oikea Risto Reipas, joka rakasti erilaisia koneita ja istui ihaillen remonttireiskojen vieressä.

Dizzyllä on neljä pentuetta Suomessa. Pentujen kanssa Dizzyllä oli kärsivällisyyttä ja herrasmiesmäisyyttä. Viimeisinä kuukausina Dizzy sai vielä nauttia isoisän roolista Lyylin pentujen kanssa.

Kesällä 2015 Dizzyllä todettiin lymfooma, sen vointi alkoi heiketä ja kesäkuussa Dizzy nukkui pois.

Dizzy elää muistoissamme ja ihanissa pennuissaan.

FIN MVA, EE MVA, EE JV- 05, EE V-06 Muumeliinin Soma-Sirkku ~ Hippu * 12.3.2004 – 9.9.2016

Maaliskuussa 2004 Muumeliinin Mirhami ja Willows Flower Power saivat kolme narttupentua. Niistä yksi, pippurinvärinen Muumeliinin Soma-Sirkku eli Hippu, jäi meille.

Hippu oli nuorena innokas metsästäjä ja saaliksi se sai mm. kärpäsiä, perhosia, toukkia, kuolleen linnun ja oravan sekä päästäisen. Hippu luuli saaneensa ne kaikki itse metsästettyä ja katseen taikavoimalla se kuvitteli pudottavansa linnut puusta.

Hippu rakasti ihmisiä yli kaiken ja kaikki muistavatkin tämän ikuisen nuolijan, joka pennusta lähtien halusi jakaa rakkautta kaikille. Oikea kultahippu.

Laumamme vanhin ehti seurata dandieperheen kasvua yli 12 vuoden ajan. Hippu lähti lopulta vihreämmille niityille syksyllä 2016.

C.I.B, FI MVA, EE MVA, LV MVA, EE JMVA, JV-13 Muumeliinin Ruusunnuppu ~ Nuppu * 13.8.2012 – 17.11.2018

Kaunis, äänekäs ja ihmisrakas! Kuvaus kukkaispentueen vaativasta pienimmästä.

Nuppu halusi kaiken ja heti. Ihmisisän sylissä se lueskeli kirjaa, ilmoitti vahtina pihalla kaikesta ja rakasti koiranäyttelyitä sekä lapsia erityisesti.

Upeat gonioscopiatulokset vaihtuivat pelottavasti 4-vuotiaana huomattaviin muutoksiin silmien kammiokulmissa. Estolääkityksestä huolimatta Nuppu sairastui glaukoomaan vuonna 2017 ja 2018 sairaus tuli myös toiseen silmään.

Herkkä ja suloinen Nuppumme jätti laumamme 17.11.2018.

C.I.B, FIN MVA, EE MVA, LV MVA, EE VMVA, MVV-14, LVV-14, HeVW-16, VV-16 Nice and Dandy Camelia ~ Tove * 20.12.2005 - 30.7.2020

Haimme Toven Ruotsin Skånesta maaliskuussa 2006.

Tove sai muutaman yrittämisen jälkeen Dizzyn kanssa pentueen 6.11.2010, yhden tytön ja kolme poikaa. Koska saimme kokea tällaisen ihmeen, pennuista meille jäi Lyyli, Muumeliinin Kahdeksas Ihme.

Päätimme astuttaa Toven Dizzyllä toistamiseen ja 13.8.2012 ne saivat kolme tyttöä ja pojan. Näistä pennuista meille jäi Nuppu, Muumeliinin Ruusunnuppu.

Kukkaistyttö Camelia vanheni kauniisti ja jatkoi näyttelyuraansa vielä 12-vuotiaaksi asti. Askel alkoi hidastua, kuulo heiketä ja dementiakin vaivata. Vielä ruoka-ajat muistuivat mieleen ja tuttuja ihmisiä tunnisti, mutta kesä 2020 sai pienen mummokoiramme uupumaan ja heikentymään. Niin päästimme Toven pois kirmaamaan vihreille niityille vailla kipuja ja uupumusta.

Tove saavutti upean iän ja antoi meille unohtumattomia hetkiä, ihania pentuja ja niidenkin jälkeläisiä.