Litters – pentueet

Muumeliinin pentueet

Pentueita meillä on ollut todella harvakseen – onnistuminen ei ole aina päivänselvää kun kyseessä ovat dandiet. Jokainen pentu ja pentue onkin aina pieni ihme!

muumeliinin_tonttu

Kuvassa Muumeliinin Tonttu ~ Tapsu

Ennen dandiepentuita meillä oli yksi mäyräkoirapentue, jossa oli kolme poikaa: Rickhard, Robert ja Ringo. Lisäksi täytyy mainita Popsin pennut vuodelta 2002, Rosa (Pocket Lightning`s Nibble of Luck) ja Justus (Pocket Lightning`s Nose in Snow), jotka olivat meillä hoidossa ennen lähtöä uusiin koteihinsa.

 

Muumeliinin Joulupennut ~ 2000

muumeliinin_joulupennut

Popsi (Marfidal Unusual User) sai pennut jouluaattona 24.12.2000 ja niistä tuli ensimmäinen Muumeliinin pentue. Neljä tyttöpentua Pipari, Tuikku, Tiuku ja Mirhami sekä pojat Nuutti ja Tonttu. Mirhami oli pippuri, muut olivat sinappeja.

 

Muumeliinin Ihanat Naiset ~ 2004

muumeliinin_ihanatnaiset

Muumeliineja syntyi toisen kerran 12.3.2004 kun Muumeliinin Mirhami eli Mirkku sai kolme narttupentua: Soma-Sirkku, Pikku-Pulmu ja Lempi-Lyyli. Kaikki pippureita. Isänä oli Willows Flower Power eli Tuure. Soma-Sirkku (Hippu) jäi asumaan Muumeliineille.

 

Muumeliinin Eput ~ 2010

muumeliinin_eput

Pitkän odotuksen jälkeen saimme jälleen pentuja 2010! Dizzy ja Tove astutettiin normaalisti ja pennut syntyivät 6.11.2010. Kaikki neljä pentua olivat sinappeja.

Ensimmäinen pentu oli virheasennossa ja kaksi seuraavaa kiilasivat päälle niin, ettei Tove saanut ketään ponnistettua maailmaan. Kolme poikaa ja tyttö näkivät päivänvalon keisarinleikkauksella. Kiitos ammattitaitoiselle henkilökunnalle päivystävällä eläinlääkäriasemalla!

Näin syntyivät Muumeliinin Tähdenlennon tiellä, Kultaista sadetta, Keskiyön Cowboy ja Kahdeksas Ihme. Kaikki pennut olivat pirteitä ja elinvoimaisia. Tove osoittautui erittäin hyväksi emäksi ja jatkossa Dizzy-isä osallistui pentujen hoitoon uskomattomalla hellyydellä.

 

Muumeliinin Kukkaispennut ~ 2012

muumeliinin_kukkaispennut

Tove ja Dizzy saivat uutta jälkikasvua, kun 13.8.2012 syntyi neljä pientä Muumeliinia. Pennut syntyivät normaalisti ja nopeasti. Viimeinen poika, viides pentu, oli 100 g pienempi kuin muut ja sen elämä päättyi syntymäaamuna. Muut pennut painoivat 260-280 grammaa ja olivat elämää täynnä!

Kaikki pennut olivat sinappeja ja tällä kertaa syntyi siis kolme tyttöä ja poika.
Tove-Camelia sai kukkaispennut: Kulleron, Orvokin, Lemmikin ja Ruusunnupun.

 

Lyylin pennut ~ 2015

Lyyli synnytti kaksi pientä Muumeliinia 5.5.2015 – sinappitytön ja pippuripojan. Pentujen isä on FABIÁN JONATHAN ZE ZVIČÍNSKÉ STRÁNĔ. Lyyli osoittautui todella helläksi ja huolehtivaksi äidiksi.

Pennuista tuli Muumeliinin Onnen Tyttö ja Oma Teemu.

 

Lyylin pennut ~ 2016

lyylinpennut

Naistenpäivänä 8.3.2016 Lyyli synnytti neljä pientä sinappityttöä. Pentujen isä on FABIÁN JONATHAN ZE ZVIČÍNSKÉ STRÁNĔ.

Pennuista tuli Muumeliinin Lempilapsi, Sydänkäpynen, Kullanmuru ja Mielitietty.

Muumeliinin pentueiden tarkemmat tiedot näkyvät Kennelliiton Jalostustietojärjestelmässä (linkki).